Sim Rail.nl komt terug!
Beste bezoeker van Sim Rail.nl. Sim Rail komt terug. Hou onze site in de gaten.

Stonevillage

Stonevillage is een fictieve mini route gemaakt door Swier Garst. De route Stonevillage draait rondom een Nederlandse steenfabriek. Op het terrein van de steenfabriek ligt een smalspoornetwerk waarop diesellocomotieven van de Gebroeders Diema actief zijn. Met lorries worden grondstoffen aangevoerd vanaf de nieuwe kleiafgraving en worden de gebakken stenen vervoerd naar de opslag.

Het idee voor de route Stonevillage is begonnen met het uitbreiden van de route "De Marnelijn" met de trajecten Groningen-Delfzijl en Groningen-Roodeschool. Tussen Appingedam en Delfzijl reden er in de jaren 50-60 via een tunneltje soortgelijke treintjes heen en weer tussen een steenfabriek een de bijbehorende kleiafgraving. Deze spoorverbinding bracht Swier Garst op het idee om zoiets ook voor MSTS na te bouwen.

Screenshots van de route

Zicht op de steenfabriek.Zicht op het emplacement van de steenfabriek.Zware arbeid bij de nieuwe kleiafgraving.Excavateurs aan het werk bij de nieuwe kleiafgraving.De tankplaats voor de Diema''s.Activiteiten
Voor de Stonevillage route is één activiteit beschikbaar welke wordt meegeleverd met de route. In deze activiteit met de naam "Diemadrive" is het de bedoeling om een gestrande Diema terug te brengen naar de steenfabriek. Maar eerst moeten er enkele lege lorries bij de nieuwe kleiafgraving worden geplaatst onder de draaiende excavateur om beladen te worden met nieuwe grondstoffen. Als de lorries onder de excavateur zijn geplaatst is het tijd om de met motorpech gestrande Diema te helpen. De lorries van de Diema moeten ergens aan de kant worden gezet en ten slotte moet de gestrande Diema op het tankspoor worden geplaatst om de activiteit te voltooien. Tijdens het voltooien van de activiteit moeten de wissels zelf worden omgelegd. Bij het viaduct onderweg naar de nieuwe afgraving moet u om uw hoofd denken. Let er bij het rijden tevens op dat u de loc in de juiste schakelt. Gebruik "E" om een versnelling omhoog te gaan en "shift+E" om een versnelling terug te gaan.

Downloaden
Stonevillage is beschikbaar in onze route download sectie en is geïnstalleerd 83 MB groot.

Benodigdheden
Voor deze route zijn geen aanvullende onderdelen nodig. De route wordt geleverd inclusief het benodigde materieel en met een activiteit.

Installatie
Om deze route te installeren volgt u de volgende stappen.

  • Pak het gedownloade .zip bestand uit in de "Routes" map van Train Simulator.
  • Ga nu naar de map "extra materials" in de map "Stonevillage".
  • Kopieer de inhoud van de map "Consist" naar de "Consists" map van Train Simulator.
  • Pak het bestand SG_Diema.zip uit en kopieer de inhoud naar de "Trainset" map van Train Simulator.


Beperkingen
Deze route heeft alleen zomer textures. Het is dus niet mogelijk om in andere omstandigheden op deze route te rijden.

Dit achtergrondartikel is tot stand gekomen met de medewerking van Swier Garst.

Erik Kruithof
SGSP
Sim Rail.nl
31-12-2020
15413
15413