Sim Rail.nl komt terug!
Beste bezoeker van Sim Rail.nl. Sim Rail komt terug. Hou onze site in de gaten.

Cab Editor

Als u een trein heeft omgeschilderd of een nieuwe trein heeft gemaakt kunt u met de Cab Editor de cabine van de trein met werkende instrumenten inrichten. Op deze pagina zullen we de Cab Editor alleen globaal bespreken om u een indruk te geven wat u met de Cab Editor kunt doen. De Cab Editor is een meer geavanceerde functie die de meesten nooit zullen gebruiken.

  1. Start "Train Simulator Editors & Tools" via het start menu van Windows en kies vervolgens de "Cab Editor".

  2. Open een bestaande cabine door op de optie "Open" te klikken in het menu "File" of klik in datzelfde menu op "New" om een nieuwe cabine in elkaar te zetten. Vervolgens zult u ongeveer een venster als in afbeelding 1 te zien krijgen.


Afbeelding 1  1. Door op "Cab properties" te klikken in het menu "File" krijgt u het venster "CabView properties" te zien. In dit venster kunt u de drie cabine gezichtspunten instellen en het gezichtsveld van deze drie gezichtspunten.

  2. Met de opties "New control" en "New display" uit het menu "Cab Elements" kunt u nieuwe instrumenten aan de cabine toevoegen. Dit gebeurt door het te plaatsen instrument in het opgekomen venster te selecteren en de eigenschappen er van in te voeren. De effecten van de instrumenten op de trein staan ingesteld in het .eng-bestand van desbetreffende trein.

  3. Nadat u een nieuw instrument heeft ingevoegd zal deze in geselecteerde toestand links boven in het venster verschijnen. Van hier uit kunt u het instrument naar de juiste locatie slepen.

  4. U kunt bestaande instrumenten verplaatsen door ze te selecteren. Het selecteren doet u door op het instrument te klikken, waarna er een groenkader om zal verschijnen. In deze geselecteerde toestand kunt u ze met de muis verslepen. Het verwijderen van instrumenten doet u door in geselecteerde toestand op "Del" te drukken.

  5. Het bewerken van de eigenschappen van reeds geplaatste instrumenten kunt u doen door deze te selecteren en vervolgens in het menu "Cab Elements" de optie "Properties" te kiezen.

  6. Nu u het instrumentarium van de cabine heeft gewijzigd kunt u deze met de optie "Save" of "Save as" uit het menu "File" opslaan en vervolgens een testrit maken in de simulator.


Zoals u zult hebben gemerkt hebben we hier in het kort de werking van de Cab Editor besproken. Als u daadwerkelijk met de Cab Editor wilt gaan werken, maar toch ergens niet uit komt kunt u ons gerust mailen.

Erik Kruithof
SGSP
Sim Rail.nl
31-12-2020
3001
7596